Кулінарія

Перевірила і оцінила рецепт котлет від шеф-кухаря (без яєць, картоплі та хліба)

Доброго денечка вам, дорогі гості моєї дзеновской кухні!

Днями я готувала котлети по новому рецепту і в мене був черговий привід переконатися в тому, що на кухні я ще дуже багато не знаю і не вмію .

Добре, що у мене (як мені здається) немає проблем з жирним зарозумілістю, інакше мені довелося б сьогодні вам брехати і вигадувати казки про те, що так готувала котлети моя бабуся, прабабуся і взагалі це фамільний рецепт.

Нічого подібного. Зізнаюся чесно: посилання на рецепт цих котлет мені прислала сестра. Їм поділився професійний кухар Андрій Громов.

Рецепт котлет простий, але є цікаві нюанси, яких я ніколи не чула і не пробувала, тому вирішила обов’язково спробувати саме цю версію.

Забігаючи вперед, скажу відразу :

Прочитайте уважно всі маленькі поради, і обов’язково приготуйте.

Котлети неймовірні: соковиті, смачні, ніжні! Якщо чесно, (визнаватися образливо трохи, але нічого не поробиш) чоловік сказав, що це у мене найсмачніші котлети вийшли.

Ну що, зацікавила? Тоді давайте готувати

Фарш для котлет

Автор рецепта рекомендував для рецепта взяти 300 гр свинини і 300 г яловичини. Але я дістала з холодильника той фарш, який я готую завжди – свинина з курятиною 50/50.

  • Я завжди готую фарш запас і ділю на порції по 500 гр. Тому готувала саме з цієї кількості.

Перекручуючи фарш завжди відразу додаю цибулю ( на 500 гр фаршу 1 середню цибулину), але в наступний раз спробую за порадою автора цибуля не перекручувати, а дрібно порізати.

  • Фарш перекладаю в блендер і додаю подрібнений часник ( 1 дуже великий зубчик або пару середніх).

А тепер та фішка, яка мене дуже підкупила в цьому рецепті :

  • Замість звичайного хліба в цьому рецепті автор радить взяти здобну булочку (пам’ятаєте, у радянські часи такі булочки були по 9 копійок? ). Що з нею робити показую і розказую в галереї

Що ще?

– Ніяких яєць: ні жовтка, ні білка, ні картоплі. За порадою автора додаю ще всього один інгредієнт:

75 мл крижаної кип’яченої води. Я взагалі взяла подрібнений лід

  • Всі інгредієнти перебила до однорідності в блендері, додала сіль і чорний мелений перець за смаком.

Фарш вийшов незвично ( для мене) рідкуватим. Я спеціально звертаю на це увагу, тому що далі станеться диво.

  • Фарш виклала в широкий посуд і відбила (збирала в руку і з силою кидала на дно раз 10).

Робити все потрібно швидко, щоб лід не встиг повністю розтанути.

  • Фарш ділю на порції і гарненько панирую у звичайній борошні.

Вийшло 9 котлет: з-за консистенцією фаршу у мене не вийшло зробити їх високими (це знову передісторія до дива).

На сильному вогні обсмажила котлети до рум’яної скоринки з обох сторін на рослинній олії. Потім вогонь схудла і загасила під кришкою до готовності ще хвилин 10.